• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Mücver – turkkilaiset kesäkurpitsapannukakut jogurttikastikkeella

Jump to Recipe Print Recipe

Kaupallinen yhteistyö – Juomavinkki. Nämä kesäkurpitsapannukakut tulevat alunperin Turkista ja ovat nimeltään Mücver. Rapsakan pinnan salaisuus on mahdollisimman kuivaksi puristetussa kesäkurpitsaraasteessa, jonka ansiosta pihvit paistuvat rapsakoiksi eivätkä keity vetisiksi pannulla. Makua ja mehevyyttä ne saavat taikinaan sekoitetusta fetasta, tillistä ja kananmunasta. Mukaan voi laittaa toki muitakin yrttejä ja vaikka perunaa tai porkkanaa.

Tämä on täydellistä kesäruokaa, jonka kylkeen istuu mainiosti raikkaan kuiva, mutta marjaisa Gato Negro Rosé. Pinkki kissaviini kulkee ekologisessa kartonkitölkissä, joka on kevyt ja särkymätön eväs myös piknikille. Ja hei, litrasessa on juomaa neljännes pulloa enemmän ja saat sen silti alle kympillä (9,68 €). Sopii myös vegaaneille. Tsekkaa lisää Alkon verkkokaupasta.

Roseeviineissä tykkään eniten huolettomuudesta. Olen opettanut itseni vähän turhan paljon nuuhkimaan ja kallistelemaan viinilaseja. En osaa oikein päästää siitä irti kuin roseiden kanssa. Siirtolapuutarhallani rosee kuuluu olennaisena osana kesään. Nautin sitä ympäri vuoden, mutta puutarhan ihailu lepotuolissa roseelasi kädessä on vuoden suurimpia pieniä nautintoja.

PS. Katso Gato Negro Rosélle myös 14 muun vaikuttajan ruoka-, piknik- ja muut ideat Juomavinkki.fi -sivustolta.

Print Recipe

Mücver – turkkilaiset kesäkurpitsapannukakut jogurttikastikkeella

Pannukakkujen rapsakan pinnan salaisuus on mahdollisimman kuivaksi
puristetussa kesäkurpitsaraasteessa, jonka ansiosta pihvit paistuvat
rapsakoiksi eivätkä keity vetisiksi pannulla. Makua ja mehevyyttä ne saavat
taikinaan sekoitetusta fetasta, tillistä ja kananmunasta. Mukaan voi laittaa
toki muitakin yrttejä ja vaikka perunaa tai porkkanaa.
Course: Alkuruoka, Lisuke, Pääruoka
Keyword: kasvisruoka, kesäkurpitsa, kesäruoka, resepti

Ingredients

  • 3 kpl pienehköjä kesäkurpitsaa n. 500 g
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl kevätsipulia hienonnettuna
  • 2 dl fetaa murusteltuna
  • 1/2 tillipuntti, tai muuta mieleistä yrttiä hienonnettuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kasviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunalohkoja viimeistelyyn
  • yrttistä jogurttikastiketta viimeistelyyn, resepti alla

Yrttinen jogurttikastike

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ruohosipulia tai minttua tai tilliä hienonnettuna
  • 0,5 tl suolaa

Instructions

  • Raasta kesäkurpitsat siivilään. Lisää sekaan 0,5 tl suolaa. Anna raasteen valua muutama minuutti. Ota keittiöpyyhe (tai kaksi), lisää siihen osissa kesäkurpitsaraastetta ja purista raasteesta niin paljon nestettä irti kuin lähtee. Tee sama vielä toiseen kertaan.
  • Lisää mahdollisimman kuiva kurpitsaraaste suureen kulhoon ja sekoita mukaan kananmunat. Lisää jauhot, oliiviöljyä, kevätsipulia, tilliä, fetamuruja, 0,5 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria sekä 1 tl leivinjauhetta. Sekoita kunnolla.
  • Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lisää pohjalle hiukan kasviöljyä. Lisää 1-2 rkl taikinaa ja litistä lastalla. Lisää pannulle sen verran taikinakasoja, että ne mahtuvat hyvin paistumaan. Käännä,
    kun paistopinta on kullanruskea. Paista muutama minuutti, kunnes pinta alkaa olla rapsakka kuitenkaan polttamatta sitä. Nosta pannukakut talouspaperin päälle ja tarjoile heti tai pidä lämpimänä uunissa tarjoilua varten.
  • Tarjoile yrttisen jogurttikastikkeen ja Gato Negro Rosén kera ja viimeistele annos siitrunalohkoilla.

Tee jogurttikastike

  • Sekoita ainekset keskenään.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « Kotimaisuushaaste – läpäisty!
Next Post: Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere – Jäämeren herkut »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in