• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Lohirillette – superherkku joulusta juhannukseen

Joulupöydän suurin herkkuni toimii ympäri vuoden. Erityisen hyvää mallasleivän päällä. Tästä saa myös loistavia ruokalahjoja. Resepti alunperin Etiketti-lehdestä.

Lohirillette
5 dl valmista tahnaa
500 g ruodotonta lohta
1 rkl merisuolaa
4 pientä salottisipulia tai 1 sipuli hienonnettuna
50+50 g voita
2 rkl ranskankermaa
250 g lämminsavu- tai kylmäsavulohta (itse suosin lämminsavua)
1 sitruunan mehu + kuorta raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 munankeltuaista
1 rkl tilliä hienonnettuna
ripaus valkopippuria
rosepippuria koristeluun

Laita lohi astiaan ja ripottele suola päälle. Anna sen tekeytyä tunnin ajan viileässä.

Leikkaa leivinpaperista kalalle sopiva pala, nosta lohipala leivinpaperin päälle ja sulje nyytiksi. Kypsennä kala paistinpannulla kiehuvassa vedessä kannen alla noin 10 minuutin ajan tai kunnes kala on paksuimmasta kohdasta melkein kypsää. Anna kalan jäähtyä.

Paista sipulit 50 g:ssa voita, kunnes sipuli on pehmeää. Varo kuitenkin ruskistamasta sitä. Anna sipulin jäähtyä.

Sekoita 50 g pehmeää voita ja ranskankerma keskenään tasaiseksi kulhossa. Lisää jäähtynyt sipuli, savulohi, sitruunanmehu ja -kuori, höyrytetty lohi, öljy, keltuaiset ja tilli. Sekoita hyvin ja mausta tahna valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Nostele tahna esim. lasipurkkiin, ripottele päälle rosepippuria ja nosta viileään tunniksi.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « Baja Fish Taco – kalataco, chilimajoneesi ja mangosalsa
Next Post: Täydellinen nacho platter »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in