• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Baja Fish Taco – kalataco, chilimajoneesi ja mangosalsa

Upean maukas taco fritatusta kalasta, joka saa säpäkkyyttä chilimajoneesista ja runsautta mangosalsasta. Tähän sopii mikä vaalealihainen kala tahansa. Itse käytin tällä kertaa haukea.

Baja Fish Taco
5-6 tacoa
n. 500 g vaaleaa kalaa fileenä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl pankojauhoja (karkeita korppujauhoja)
1-2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
2 rkl vettä
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä uppopaistamiseen (esim. auringonkukka tai rypsi)
korianteria, ruohosipulia ja limeä viimeistelyyn
pehmeitä tortilla-lättyjä
chilimajoneesia, resepti alla
mangosalsaa, resepti alla

Leikkaa kalafilee pari-kolmesenttisiksi soiroiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä kalat vehnäjauhoissa ja ravistele ylimääräiset jauhot pois. Dippaa kalat kananmunaan ja pyöräytä sen jälkeen pankojauhoissa. Kuumenna öljy 180 asteeseen (sokerilämpömittarista on iso apu). Muistathan sulkea liesituulettimen. Friteeraa kalat kullanruskeiksi. Nosta kalat valumaan talouspaperille. Laita tortillan väliin ja lisää höysteet.

Chilinen majoneesi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
säilöttyjä chipotle-chilejä adobo-kastikkeessa maun mukaan 1-3 kpl
2-3 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa
pippuria

Surauta chilit sauvasekoittimella soseeksi. Lisää sekaan loput ainekset ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta.

Mango Salsa
1 kypsä mango, hienonnettuna
1/4 punainen paprika, hienonnettuna
1-2 tl limemehua
1 rkl korianteria, hienonnettuna
1 kevätsipulin vihreä osa hienonnettuna
1 jalapeno, hienonnettuna ilman siemeniä

Sekoita ainekset kulhossa sekaisin.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « Herkkutattirisotto kuivatuista sienistä
Next Post: Lohirillette – superherkku joulusta juhannukseen »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in