• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Kala larb – thaimaalainen yrttisalaatti

Jump to Recipe Print Recipe

Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.

Print Recipe

Lohi-larb

Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.
Cuisine: Thaimaalainen
Keyword: kalaruoka, larb, resepti, salaatti, thai

Ingredients

  • 700 g kiinteälihaista kalaa esim. lohta, kuhaa
  • 3 rkl jasmiiniriisiä
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
  • 1 tl hienoasokeria
  • 1 punasipuli pienehkö
  • 1 dl korianteria karkeasti hienonnettuna
  • 1 dl minttua karkeasti hienonnettuna
  • 2-3 kevätsipulia sentin pätkissä
  • 0,5 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Instructions

  • Tee ensin paahdettu riisijauho. Laita riisit pannulle ja pannu lämpiämään. Anna paahtua, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Laita mortteliin ja jauha jauhoksi. 
  • Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna iso paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Paista kalafileet erissä. Paina ensin lastalla 20 sek, laske hiukan lämpöä ja anna paistua 2-3 min ja käännä. Paista vielä 1,5 min.
  • Nosta fileet leikkuulaudalle ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat kulhoon ja sekoita joukkoon kalakastike ja sokeri. Anna hiukan jäähtyä.
  • Sekoita mukaan punasipulisiivut ja chilirouhe. Lisää korianteria, minttua, kevätsipulia ja limenmehua ja sekoita varovasti. Ripottele päälle vielä riisijauhoa.
    Lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä.

Notes

Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « F*ck korona – kesää kohti
Next Post: Kotimaisuushaaste – läpäisty! »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2025 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in