Print Recipe

Mücver – turkkilaiset kesäkurpitsapannukakut jogurttikastikkeella

Pannukakkujen rapsakan pinnan salaisuus on mahdollisimman kuivaksi
puristetussa kesäkurpitsaraasteessa, jonka ansiosta pihvit paistuvat
rapsakoiksi eivätkä keity vetisiksi pannulla. Makua ja mehevyyttä ne saavat
taikinaan sekoitetusta fetasta, tillistä ja kananmunasta. Mukaan voi laittaa
toki muitakin yrttejä ja vaikka perunaa tai porkkanaa.
Course: Alkuruoka, Lisuke, Pääruoka
Keyword: kasvisruoka, kesäkurpitsa, kesäruoka, resepti

Ingredients

  • 3 kpl pienehköjä kesäkurpitsaa n. 500 g
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl kevätsipulia hienonnettuna
  • 2 dl fetaa murusteltuna
  • 1/2 tillipuntti, tai muuta mieleistä yrttiä hienonnettuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kasviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunalohkoja viimeistelyyn
  • yrttistä jogurttikastiketta viimeistelyyn, resepti alla

Yrttinen jogurttikastike

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ruohosipulia tai minttua tai tilliä hienonnettuna
  • 0,5 tl suolaa

Instructions

  • Raasta kesäkurpitsat siivilään. Lisää sekaan 0,5 tl suolaa. Anna raasteen valua muutama minuutti. Ota keittiöpyyhe (tai kaksi), lisää siihen osissa kesäkurpitsaraastetta ja purista raasteesta niin paljon nestettä irti kuin lähtee. Tee sama vielä toiseen kertaan.
  • Lisää mahdollisimman kuiva kurpitsaraaste suureen kulhoon ja sekoita mukaan kananmunat. Lisää jauhot, oliiviöljyä, kevätsipulia, tilliä, fetamuruja, 0,5 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria sekä 1 tl leivinjauhetta. Sekoita kunnolla.
  • Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lisää pohjalle hiukan kasviöljyä. Lisää 1-2 rkl taikinaa ja litistä lastalla. Lisää pannulle sen verran taikinakasoja, että ne mahtuvat hyvin paistumaan. Käännä,
    kun paistopinta on kullanruskea. Paista muutama minuutti, kunnes pinta alkaa olla rapsakka kuitenkaan polttamatta sitä. Nosta pannukakut talouspaperin päälle ja tarjoile heti tai pidä lämpimänä uunissa tarjoilua varten.
  • Tarjoile yrttisen jogurttikastikkeen ja Gato Negro Rosén kera ja viimeistele annos siitrunalohkoilla.

Tee jogurttikastike

  • Sekoita ainekset keskenään.