Print Recipe

Lohi-larb

Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.
Cuisine: Thaimaalainen
Keyword: kalaruoka, larb, resepti, salaatti, thai

Ingredients

  • 700 g kiinteälihaista kalaa esim. lohta, kuhaa
  • 3 rkl jasmiiniriisiä
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
  • 1 tl hienoasokeria
  • 1 punasipuli pienehkö
  • 1 dl korianteria karkeasti hienonnettuna
  • 1 dl minttua karkeasti hienonnettuna
  • 2-3 kevätsipulia sentin pätkissä
  • 0,5 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Instructions

  • Tee ensin paahdettu riisijauho. Laita riisit pannulle ja pannu lämpiämään. Anna paahtua, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Laita mortteliin ja jauha jauhoksi. 
  • Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna iso paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Paista kalafileet erissä. Paina ensin lastalla 20 sek, laske hiukan lämpöä ja anna paistua 2-3 min ja käännä. Paista vielä 1,5 min.
  • Nosta fileet leikkuulaudalle ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat kulhoon ja sekoita joukkoon kalakastike ja sokeri. Anna hiukan jäähtyä.
  • Sekoita mukaan punasipulisiivut ja chilirouhe. Lisää korianteria, minttua, kevätsipulia ja limenmehua ja sekoita varovasti. Ripottele päälle vielä riisijauhoa.
    Lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä.

Notes

Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.