Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.
Cuisine: Thaimaalainen
Keyword: kalaruoka, larb, resepti, salaatti, thai
Ingredients
700gkiinteälihaista kalaa esim. lohta, kuhaa
3rkljasmiiniriisiä
2rklkasviöljyä
2rkl kalakastiketta (fish sauce)
1 tlhienoasokeria
1punasipulipienehkö
1dlkorianteriakarkeasti hienonnettuna
1dlminttuakarkeasti hienonnettuna
2-3kevätsipuliasentin pätkissä
0,5limen mehu
suolaa
mustapippuria
Instructions
Tee ensin paahdettu riisijauho. Laita riisit pannulle ja pannu lämpiämään. Anna paahtua, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Laita mortteliin ja jauha jauhoksi.
Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna iso paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Paista kalafileet erissä. Paina ensin lastalla 20 sek, laske hiukan lämpöä ja anna paistua 2-3 min ja käännä. Paista vielä 1,5 min.
Nosta fileet leikkuulaudalle ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat kulhoon ja sekoita joukkoon kalakastike ja sokeri. Anna hiukan jäähtyä.
Sekoita mukaan punasipulisiivut ja chilirouhe. Lisää korianteria, minttua, kevätsipulia ja limenmehua ja sekoita varovasti. Ripottele päälle vielä riisijauhoa.Lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä.
Notes
Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.