4kplpunasipuliahalkaistuna ja ohueksi siivutettuna
0,5dlpunaviinietikkaa
0,5dlkasviöljyä
0,5-1dlsokeria
ripaussuolaa
Instructions
Tee kaikki höysteet ensin. Ensimmäiseksi laita punasipuli marinoitumaan. Älä huoli, jos on kiireempi aikataulu. Tarpeeksi hyvää saa siinä ajassa kuin muukin ruoka valmistuu. Sipuli on silloin vain hitusen ärhäkkäämpää, mutta tässä ruoassa muut vahvat maut pehmentää.
Marinoitu punasipuli
Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja anna sipulin tekeytyä 4 tuntia jääkaapissa ja mielellään yön yli. Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.
Punaviinietikan tilalla voi käyttää muutakin etikkaa, kuten vaikka omena-, valkoviini- tai sherryviinietikkaa tai balsamicoa. Samalla tavoin sokerina voi käyttää joko tavallista sokeria tai sitten fariini-, ruoko- tai muscavadosokeria.
Guacamole
Soseuta kaikkia ainesosia morttelissa tai yleissekoittimessa haluamasi koostumuksen verran.
Pico de Gallo -salsa
Sekoita ainekset sekaisin.
Nacho Platter
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi pellille tai uunivuokaan. Levitä puolet nachoista pellille tai vuokaan. Levitä pinnalle puolet cheddar-raasteesta, jalapeño-siivuista, maissista, marinoidusta sipulista, mustapavuista ja tomaatista.Lisää loput nachoista ja edellä mainituista höysteistä. Laita pelti/vuoka uuniin ja anna juuston sulaa, noin 10 min.Laita nachojen pinnalle avokadosiivuja, Pico de Galloa, guacamolea, korianteria ja tarjoile niiden sekä ranskankerman ja chilisoosin kera.
Notes
Tein elämäni ensimmäisen nacho platterin ja hitto vieköön, että tuli hyvä! Käytännössä heitin mukaan vain kaikenlaisia tuntemiani meksikolaisen keittiön antimia, joten lopputulos ei sinällään ollut yllätys.Oikeasti laitoin mukaan myös vahvasti maustettua possunjauhelihaa, mutta se osoittautui täysin turhaksi yltäkylläisen platterin seassa. Mutta lisää sekaan vaikka pulled porkia, jos lihanhimosi sitä vaatii. Tämä on sen verran syntinen pläjäys, ettei aleta nipottamaan pienistä.Vegaaniseksi tämän saa hyvin helpolla vaihtamalla cheddarin ja ranskankerman vegaanisiin vaihtoehtoihin.