Herkkutattirisotto kuivatuista sienistä
Syvän ja superhyvän makuinen herkkutattirisotto kuuluu lempiruokiini. Käyttäessäsi tuoreita herkkutatteja, maku pehmenee ja rakenne muhevoituu, mutta upean intensiiviseen lopputulokseen pääsee läpi vuoden kuivatuilla sienillä.
Servings: 4 hlölle
Ingredients
- 2 dl risottoriisiä
- 25 g kuivattuja herkkutatteja
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1 lasi kuivaa valkoviiniä
- 5 dl sienen liotuslientä
- 5 dl kanalientä
- 50 g voita
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 70-100 g parmesaania raastettuna
- suolaa
- pippuria
Instructions
- Kuivattujen sienien käsittely: Laita kuivatut sienet likoamaan veteen (5-7 dl) 30-60 minuutiksi. Purista sen jälkeen niistä neste pois, säästä liotusvesi.
- Pilko tatit karkeasti. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle. Paista niistä kosteus pois. Kun vesi on haihtunut pannulta, llaita sekaan nokare voita ja paista tatteja muutama minuutti kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun.
- Risotto: Kuumenna kattila melko kuumaksi ja lorauta sinne öljyä ja yksi nokare voita. Kippaa mukaan sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi. Pyöritä riisiä muutama minuutti, mutta varo ruskistamasta sitä. Tämä irrottaa riisin pinnasta tärkkelystä, joka tekee lopputuloksesta mehevämmän. Kaada mukaan lasi viiniä sekä kuivatut ja puristetut sienet ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl sienilientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun sieniliemi loppuu, vaihda kanaliemeen. Kun riisi alkaa lähestyä al dente -tasoa, lisää sekaan herkkutatit sekä hienonnetut salvianlehdet ja anna lämmetä hetki. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Sopivan mehevä koostumus on lähempänä puuroa kuin muusia.