• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Herkkutattirisotto kuivatuista sienistä

Jump to Recipe Print Recipe
Print Recipe

Herkkutattirisotto kuivatuista sienistä

Syvän ja superhyvän makuinen herkkutattirisotto kuuluu lempiruokiini. Käyttäessäsi tuoreita herkkutatteja, maku pehmenee ja rakenne muhevoituu, mutta upean intensiiviseen lopputulokseen pääsee läpi vuoden kuivatuilla sienillä.
Course: Pääruoka
Cuisine: Italialainen
Keyword: herkkutatti, italialainen, kasvisruoka, resepti, risotto, sienirisotto, tattirisotto
Servings: 4 hlölle

Ingredients

  • 2 dl risottoriisiä
  • 25 g kuivattuja herkkutatteja
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1 lasi kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl sienen liotuslientä
  • 5 dl kanalientä
  • 50 g voita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 70-100 g parmesaania raastettuna
  • suolaa
  • pippuria

Instructions

  • Kuivattujen sienien käsittely: Laita kuivatut sienet likoamaan veteen (5-7 dl) 30-60 minuutiksi. Purista sen jälkeen niistä neste pois, säästä liotusvesi.
  • Pilko tatit karkeasti. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle. Paista niistä kosteus pois. Kun vesi on haihtunut pannulta, llaita sekaan nokare voita ja paista tatteja muutama minuutti kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun.
  • Risotto: Kuumenna kattila melko kuumaksi ja lorauta sinne öljyä ja yksi nokare voita. Kippaa mukaan sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi. Pyöritä riisiä muutama minuutti, mutta varo ruskistamasta sitä. Tämä irrottaa riisin pinnasta tärkkelystä, joka tekee lopputuloksesta mehevämmän. Kaada mukaan lasi viiniä sekä kuivatut ja puristetut sienet ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl sienilientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun sieniliemi loppuu, vaihda kanaliemeen. Kun riisi alkaa lähestyä al dente -tasoa, lisää sekaan herkkutatit sekä hienonnetut salvianlehdet ja anna lämmetä hetki. Mausta risotto suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Sopivan mehevä koostumus on lähempänä puuroa kuin muusia.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « Herkkutattirisotto kuivatuista sienistä
Next Post: Baja Fish Taco – kalataco, chilimajoneesi ja mangosalsa »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2023 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in