• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Before Header

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter

Sivumaku

à  la Jani Kinnunen

  • MINUSTA
  • YHTEISTYÖT

Mobile Menu

Menu

  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset
  • Reseptit
    • Alkuruoka
    • Pääruoka
    • Lisuke
    • Jälkiruoka
    • Kasvisruoka
    • Liharuoka
    • Kalaruoka
    • Grillaus
    • Katuruoka
    • Pikainen ruoka
    • Juomat
    • Eurooppa
      • Italialainen
      • Espanjalainen
      • Suomalainen
      • Venäläinen
    • Lähi-itä
    • Aasia
      • Intialainen
      • Kiinalainen
    • Amerikat
      • Meksikolainen
  • Ravintolat
  • Matkat
  • Näkemykset

Täydellinen nacho platter

Kaikki, mitä nacho-lautanen voi tarjota.

Jump to Recipe Print Recipe
Print Recipe

Täydellinen NACHO PLATTER - ja vielä vege!

Kaikki, mitä nacho-lautanen voi tarjota.
Course: Alkuruoka, Lisuke, Pääruoka, Snack
Cuisine: Meksikolainen
Keyword: mättö, meksikolainen, nacho, nacho platter, nacho-lautanen, resepti
Servings: 2

Ingredients

  • 250 g nachoja vaikka tavallisia sekä sinisiä
  • 200 g cheddaria raastettuna

Täyte

  • 200 g maissinjyviä pakaste
  • 1 kpl jalapeño ohuina siivuina
  • 1 kpl tomaatti hienonnettuna
  • 1 dl mustapapuja purkista, valutettuna
  • 0,5 dl marinoitua punasipulia ohje alla

Pinnalle

  • kourallinen korianteria hienonnettuna
  • 1 kpl avokado ohuina siivuina
  • 1-2 kpl punaisia chilejä maun ja tulisuuden mukaan

Viimeistelyyn

  • Guacamolea ohje alla
  • Pico de Galloa ohje alla
  • ranskankermaa
  • chilikastiketta maun mukaan

Guacamole

  • 1 kpl avokado
  • 0,5 kpl limen mehu
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl korianteria

Pico de Gallo -salsa

  • 1 dl tomaattia hienonnettuna
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 0,5 kpl jalapeño hienonnettuna
  • 1 kpl lime halkaistuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Marinoitu punasipuli

  • 4 kpl punasipulia halkaistuna ja ohueksi siivutettuna
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl kasviöljyä
  • 0,5-1 dl sokeria
  • ripaus suolaa

Instructions

  • Tee kaikki höysteet ensin. Ensimmäiseksi laita punasipuli marinoitumaan. Älä huoli, jos on kiireempi aikataulu. Tarpeeksi hyvää saa siinä ajassa kuin muukin ruoka valmistuu. Sipuli on silloin vain hitusen ärhäkkäämpää, mutta tässä ruoassa muut vahvat maut pehmentää.

Marinoitu punasipuli

  • Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja anna sipulin tekeytyä 4 tuntia jääkaapissa ja mielellään yön yli. Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.

    Punaviinietikan tilalla voi käyttää muutakin etikkaa, kuten vaikka omena-, valkoviini- tai sherryviinietikkaa tai balsamicoa. Samalla tavoin sokerina voi käyttää joko tavallista sokeria tai sitten fariini-, ruoko- tai muscavadosokeria.

Guacamole

  • Soseuta kaikkia ainesosia morttelissa tai yleissekoittimessa haluamasi koostumuksen verran.

Pico de Gallo -salsa

  • Sekoita ainekset sekaisin.

Nacho Platter

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi pellille tai uunivuokaan. Levitä puolet nachoista pellille tai vuokaan. Levitä pinnalle puolet cheddar-raasteesta, jalapeño-siivuista, maissista, marinoidusta sipulista, mustapavuista ja tomaatista.
    Lisää loput nachoista ja edellä mainituista höysteistä. Laita pelti/vuoka uuniin ja anna juuston sulaa, noin 10 min.
    Laita nachojen pinnalle avokadosiivuja, Pico de Galloa, guacamolea, korianteria ja tarjoile niiden sekä ranskankerman ja chilisoosin kera.

Notes

Tein elämäni ensimmäisen nacho platterin ja hitto vieköön, että tuli hyvä! Käytännössä heitin mukaan vain kaikenlaisia tuntemiani meksikolaisen keittiön antimia, joten lopputulos ei sinällään ollut yllätys.
Oikeasti laitoin mukaan myös vahvasti maustettua possunjauhelihaa, mutta se osoittautui täysin turhaksi yltäkylläisen platterin seassa. Mutta lisää sekaan vaikka pulled porkia, jos lihanhimosi sitä vaatii. Tämä on sen verran syntinen pläjäys, ettei aleta nipottamaan pienistä.
Vegaaniseksi tämän saa hyvin helpolla vaihtamalla cheddarin ja ranskankerman vegaanisiin vaihtoehtoihin.

Jaa tämä:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp
Previous Post: « Lohirillette – superherkku joulusta juhannukseen
Next Post: Kotimaisuushaaste – lähtökohta »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Hae blogista

Viimeisimmät artikkelit

  • Luottamuksella ruokakaupasta
  • Kulinarismin krapula
  • Mestarin hoivissa – Hotel Mestari ja Maestro 51
  • Tukholman keskustan uudet nähtävyydet + upea puutarha
  • Ravintola-arvostelu: Trattoria Pazzi, Kangasala

Viimeisimmät kommentit

  • admin: F*ck korona – kesää kohti
  • Tia: F*ck korona – kesää kohti
  • Kyllikki Massa-Kaukiainen: Korealainen ”tulikana” buldak juustolla

Site Footer

Blogiarkisto

Copyright © 2025 · Mai Lifestyle Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in