Upean maukas taco fritatusta kalasta, joka saa säpäkkyyttä chilimajoneesista ja runsautta mangosalsasta. Tähän sopii mikä vaalealihainen kala tahansa. Itse käytin tällä kertaa haukea.
Baja Fish Taco
5-6 tacoa
n. 500 g vaaleaa kalaa fileenä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl pankojauhoja (karkeita korppujauhoja)
1-2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
2 rkl vettä
suolaa
mustapippuria
kasviöljyä uppopaistamiseen (esim. auringonkukka tai rypsi)
korianteria, ruohosipulia ja limeä viimeistelyyn
pehmeitä tortilla-lättyjä
chilimajoneesia, resepti alla
mangosalsaa, resepti alla
Leikkaa kalafilee pari-kolmesenttisiksi soiroiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä kalat vehnäjauhoissa ja ravistele ylimääräiset jauhot pois. Dippaa kalat kananmunaan ja pyöräytä sen jälkeen pankojauhoissa. Kuumenna öljy 180 asteeseen (sokerilämpömittarista on iso apu). Muistathan sulkea liesituulettimen. Friteeraa kalat kullanruskeiksi. Nosta kalat valumaan talouspaperille. Laita tortillan väliin ja lisää höysteet.
Chilinen majoneesi
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
säilöttyjä chipotle-chilejä adobo-kastikkeessa maun mukaan 1-3 kpl
2-3 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa
pippuria
Surauta chilit sauvasekoittimella soseeksi. Lisää sekaan loput ainekset ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta.
Mango Salsa
1 kypsä mango, hienonnettuna
1/4 punainen paprika, hienonnettuna
1-2 tl limemehua
1 rkl korianteria, hienonnettuna
1 kevätsipulin vihreä osa hienonnettuna
1 jalapeno, hienonnettuna ilman siemeniä
Sekoita ainekset kulhossa sekaisin.