Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.
Lohi-larb
Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.
Ingredients
- 700 g kiinteälihaista kalaa esim. lohta, kuhaa
- 3 rkl jasmiiniriisiä
- 2 rkl kasviöljyä
- 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)
- 1 tl hienoasokeria
- 1 punasipuli pienehkö
- 1 dl korianteria karkeasti hienonnettuna
- 1 dl minttua karkeasti hienonnettuna
- 2-3 kevätsipulia sentin pätkissä
- 0,5 limen mehu
- suolaa
- mustapippuria
Instructions
- Tee ensin paahdettu riisijauho. Laita riisit pannulle ja pannu lämpiämään. Anna paahtua, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Laita mortteliin ja jauha jauhoksi.
- Mausta kala suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna iso paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Paista kalafileet erissä. Paina ensin lastalla 20 sek, laske hiukan lämpöä ja anna paistua 2-3 min ja käännä. Paista vielä 1,5 min.
- Nosta fileet leikkuulaudalle ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat kulhoon ja sekoita joukkoon kalakastike ja sokeri. Anna hiukan jäähtyä.
- Sekoita mukaan punasipulisiivut ja chilirouhe. Lisää korianteria, minttua, kevätsipulia ja limenmehua ja sekoita varovasti. Ripottele päälle vielä riisijauhoa.Lisää tarvittaessa kalakastiketta ja limeä.
Notes
Upean yksinkertainen ja maukas thai-salaatti, jolle paahdettu riisijauho tuo hauskaa syvää sävyä. Toimii myös ilman.